België ×
Hoi! Leuk dat je interesse hebt in vanHaren als werkgever.
Het lijkt erop alsof je uit België komt.

Zou je de website willen bezoeken van werken bij vanHaren in België?

"Een eigen filiaal? Wie wil dat nou niet?!"

Annemiek (24) filiaalmanager bij filiaal Dierenriemstraat Groningen


Ik was 23 toen ik filiaalmanager werd en mijn ‘eigen’ vanHaren-winkel kreeg. Wie kan dat nou zeggen? Ik had het zelf in ieder geval niet verwacht toen ik als zestienjarige studente vanuit de MBO-opleiding Detailhandel stage ging lopen bij vanHaren. Ben wel een doorzetter. En ambitieus. Een manager zei me: ‘Ik zie wel wat in jou’. Hij vroeg of ik wilde instromen in het opleidingsprogramma van vanHaren. De belofte? Een vast contract en binnen vijf jaar je eigen filiaal. Wie wil dat nou niet?

vanHaren staat nooit stil

Als stagiaire bij vanHaren ben je er helemaal voor de klant en bestaat je werk uit de vier B’s: begroeten, bedienen, bijverkoop (bij de schoenen een tasje of een spray, om je schoenen mooi te houden) en dan bedanken. Mis je de ‘b’ van betalen? Als stagiair mag je niet de kassa doen. Als je hulp-verkoper wordt, komt dat er bij. Voor een filiaalmanager is een stage een goede route om talent te ontdekken. In de winkel is geen dag hetzelfde.

Collega’s rouleren, nieuwe klanten. Sparren met nieuwe collega’s. Nieuwe logistieke processen, verkoopdoelstellingen die wijzigen: vanHaren staat nooit stil. Ik ben er trots op dat wij het als schoenenmerk zo goed doen. Ieder jaar groeien we als bedrijf en zijn we de nummer 1 schoenenwinkel van Nederland. Dat doen we samen. Het geheim van vanHaren? Iedereen wordt betrokken bij alles dat er in het bedrijf gebeurt. Via de medewerkersapp mag je je mening geven over een nieuw model schoenen. Je kan met iedereen in het bedrijf bellen, je geeft je mening en deelt je ideeën. Vanaf de eerste dag wordt je serieus genomen.

Geen passie voor schoenen, toch solliciteren

Ook al heb je geen passie voor schoenen, dan kan het toch heel interessant zijn om bij vanHaren te solliciteren. In mijn winkel werken bijvoorbeeld 2 collega's die een opleiding volgen tot assistent dierenverzorging en leraar basisonderwijs. Bij vanHaren draait alles om goed kunnen samenwerken, klantgericht zijn en op een plezierige manier de teamdoelstellingen halen. Dat zijn zaken waar je later bij veel werkgevers mee terecht kan.

Er liggen in dit vak prachtige kansen. Volgens mij gaan bijna alle collega’s met veel plezier naar hun werk. Omdat werken bij vanHaren vaak gezellig is, er altijd wat te doen is en je altijd kunt blijven groeien.

Met schoenen maak je je outfit compleet. Het maakt je persoon. Schoenen zeggen veel. Als je hele stoere schoenen aan hebt, weet ik vaak al wat voor soort mens je bent.

vacatures in de winkels bij vanHaren