België ×
Hoi! Leuk dat je interesse hebt in vanHaren als werkgever.
Het lijkt erop alsof je uit België komt.

Zou je de website willen bezoeken van werken bij vanHaren in België?

"Collega’s zijn mijn tweede familie"

Chermaine (25) Assistent Filiaalmanager in filiaal Kalverstraat Amsterdam


Van mijn ouders heb ik geleerd dat je altijd door moet knokken: dan kun je alles bereiken wat je wil. Vroeger heb ik op hoog niveau getennist. Ik droomde van Wimbledon. Mijn sportcarrière stokte en ik ben gestopt. Ik zette mijn tanden in een ‘gewone’ loopbaan. Toen ik ging solliciteren bij de winkel van vanHaren in Almere viel de sfeer mij op. Een warm welkom en een heel relaxte sfeer. Het voelde vertrouwd. Ik zie de winkel inmiddels als mijn tweede thuis. En mijn collega’s als een tweede familie. Dat zit echt in onze natuur.

Werken is topsport

Mijn winkel zit op de Kalverstraat in Amsterdam. Het is een van de grotere vanHaren-winkels. Op twee feestdagen na zijn we elke dag open. We werken met een team van vijftien mensen: weekendhulpen, parttime verkoopmedewerkers, een assistent filiaalmanager en de filiaalmanager. Als assistent filiaalmanager zorg ik voor een goede personeelsplanning. Daarnaast doe ik mijn best om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden op een goede manier worden uitgevoerd. Ook een soort van topsport.

Sollicitanten vergissen zich vaak in de werkzaamheden. Hun eerste beeld is dat ze schoenen gaan verkopen en klanten helpen. Natuurlijk. Maar er komt echt veel meer bij kijken. Magazijnwerkzaamheden, we krijgen elke dag schoenen binnen die in de winkel of het magazijn een plek moeten krijgen, kassahandelingen, opruimen en zorgen dat je winkel netjes is. Voor mij zijn de klant en een goed ogende winkel topprioriteit. Dat vraag ik van mezelf en dat vraag ik van mijn team. Ik geef graag het goede voorbeeld. Als ik niet gefocust ben, zijn de mensen in het team ook niet.

Veel toekomst voor winkelpersoneel

Wanneer je bij vanHaren past? Als je een teamspeler bent. Op de winkelvloer steunen we elkaar en hebben we het gezellig met elkaar. Dat maakt het werk leuk. Ik kom bij vanHaren ook veel ambitieuze mensen tegen, mensen die willen groeien en blij worden van goede verkoopcijfers. Je moet graag willen werken. Zeker in zo’n drukke winkel als de onze moet je graag een stapje extra willen zetten. We zijn 7 dagen in de week open. Dat moet bij je passen. Er is veel toekomst voor winkelpersoneel. In de detailhandel gaat het over echte producten en echte mensen. Een super combinatie. Denk dus niet dat alle verkoop straks via een webshop gaat. De echte winkels, met goede service en advies, zullen blijven bestaan. Er zijn veel klanten die echt op de vloer geholpen willen worden. Het beste voorbeeld is een Chinese toerist die erg onder de indruk was van ons aanbod en onze service. Deze man liep hier de deur uit met 38 paar schoenen. Da’s mijn persoonlijk record.

Ik ben schoenenverslaafd geweest. Denk dat ik minstens 50 paar heb staan. In mijn begintijd bij vanHaren kocht ik bijna wekelijks een paar schoenen.

vacatures in de winkels bij vanHaren